فلاپ جرثقیل چیست؟

فلاپ جرثقیل چیست؟

فلاپ جرثقیل

فلاپ جرثقیل نام قطعه ای است که در امتداد دکل اصلی (بوم یا تلسکوپ) جرثقیل های سنگین نصب می شود و باعث افزایش توان باربرداری در ارتفاع و فاصله های زیاد جرثقیل می شود.

فلاپ از چه قطعاتی تشکیل شده؟

۱) ماهاری فلاپ به سیم بکسل های بسیار ضخیم که وضیفه اتصال نوک فلاپ به انتهای دکل را دارد می گویند.

۲) تاج فلاپ به پایه ای که برروی ته فلاپ نصب شده است و وظیفه گرفتن ماهاری (سیم های اتصال) از نوک فلاپ به انتهای دکل را دارد می گویند که در جرثقیل های مختلف این تاج ممکن است از یک یا دو پایه تشکیل شود.

۳) سکشن های اصلی که معمولا طول آنها ۳، ۶، ۹ و ۱۲ متر می باشد که این قطعات اصلی ترین قسمت فلاپ می باشند.

۴) سر فلاپ که به آخرین قطعه از سکشن های اصلی گفته می شود و نوک فلاپ می باشد که قرقره ها به سر فلاپ متصل می باشد.

۵) ته فلاپ که به اولین قطعه از سکشن های اصلی گفته می شود و لازم به ذکر است این قطعه با توجه به اینکه باید بیشترین فشار را تحمل کند قوی ترین و سنگین ترین قسمت فلاپ می باشد.


در ادامه بخوانید: جرثقیل های متحرک چگونه کار می کنند؟


فلاپ جرثقیل

مزیت استفاده از فلاپ جرثقیل

به دلیل اینکه فلاپ از لوله های ضخیم و آلیاژی بسیار مقاوم ساخته می شود استحکام بسیار زیادی دارد. وزن فلاپ از وزن تلسکوپ های جرثقیل خیلی کمتر است و همین دلیل باعث افزایش توان باربرداری در جرثقیل می شود.

مزیت استفاده از فلاپ جرثقیل

نکات مهم استفاده از فلاپ ها

۱) فرآیند نصب فلاپ فرآیند بسیار سخت و زمان بری می باشد.

۲) نصب فلاپ جرثقیل بسته به طول فلاپ مورد نیاز به فضای زیادی جهت نصب ایمن احتیاج دارد. (فضای تقریبا ۶۰ متری برای نصب ۵۱ متر فلاپ)

۳) در صورت عدم توجه به نکات ایمنی در زمان نصب فلاپ احتمال بروز حوادث جبران ناپذیر وجود دارد پس در زمان نصب فلاپ در مرحله اول از محل نصب فاصله لازم را بگیرید که هم خطری متوجه خودتان نباشد و هم در فرآیند نصب فلاپ توسط پرسنل جرثقیل خللی ایجاد نشود و در مرحله دوم توجه کامل به نکات ایمنی و استفاده از کلاه ایمنی در محل نصب فلاپ بسیار لازم و ضروری می باشد.

۴) نصب فلاپ جرثقیل های سنگین نیاز به یک جرثقیل سبک دارد تا بتواند قطعات فلاپ را در امتداد هم متصل کرده و سپس بر روی دکل جرثقیل سنگین نصب کند.


در ادامه بخوانید: لیور جرثقیل چیست و چه کاربردی دارد؟


0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *